30/1/22

Vinebre recorda la batalla de l'Ebre

L'Ajuntament de Vinebre ha organitzat avui una visita guiada pels espais de la batalla de l'Ebre al municipi. Segons els organitzadors, Vinebre és una població que surt poc als llibres d'història pel que fa al seu protagonisme durant la batalla de l'Ebre, si bé recents investigacions han posat de manifest la importància estratègica del municipi en aquells esdeveniments. S'ha documentat la presència a la localitat del general Manuel Tagüeña  Lacorte, membre del Partit Comunista, encarregat de dirigir tres divisions del XV Cos de l'Exèrcit Popular Republicà sota les ordres de Juan Modesto.

La ruta ha partit de Ca Don Joan i s'ha dirigit fins a l'embarcador de la localitat, indret on la nit del 24 al 25 de juliol de 1938 va tindre lloc el pas de l'Ebre per part de columnes de l'exèrcit republicà. El consistori vinebrà té la intenció de programar mensualment aquesta ruta per a donar a conèixer la història i els atractius paisatgístics del municipi.

La visita guiada d'avui ha tingut lloc en el marc de les festes de Sant Enric d'Ossó de Vinebre, amb l'assistència d'una quarantena de persones. Ha finalitzat amb una exposició fotogràfica i la degustació de vins del celler local Molí de Rué.