26/2/22

Mostra de Revistes de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Tarragona acull una nova edició de les Finestres al Territori. IX Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l'Ebre. Collita 2021, la qual es durà a terme el dijous 3 de març a les 19 hores a la seu dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona (C. Major, 14).

Aquesta activitat anual, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la Biblioteca Pública de Tarragona amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, servirà per a presentar tres articles destacats de tres publicacions realitzades per diferents centres i instituts d'estudis locals i comarcals tant del Camp de Tarragona com de les Terres de l'Ebre.

A través d'aquestes revistes s'obriran les finestres a un debat sobre la cultura i la recerca local i comarcal feta en aquests dos territoris.

Els organitzadors recorden que són precisament aquestes publicacions les que recullen i permeten donar a conèixer el treball i les notícies culturals de l'àmbit més local que realitzen els centres d'estudis.

Així doncs, en aquesta edició es presentaran un total de quatre revistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, fent especial esment a un article concret de cada publicació, els quals són:

·        "La Falange triomfal a Madrid, el 1953: l'exponent personal de la Ribera d'Ebre", a càrrec d'Antoni Gavaldà Torrents, a la Miscel·lània del CERE 31, del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre.

·        "Senyories, drets i rendes del llinatge Tamarit de Rodonyà a les Terres del Gaià (segles XIV-XVIII)", a La Resclosa 25, a càrrec d'Isidre Pastor Batalla, del Centre d'Estudis del Gaià.

·        "Lo Floc verd. L'emergència climàtica a Riudoms i el seu entorn", a Lo Floc 237-238, a càrrec de Maria Eugènia Perea Virgili, del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar.

·        "La Trama urbana de Torredembarra, ara fa cent anys", al Recull de treballs 20, a càrrec de Joaquim Nolla Aguilà, del Centre d'Estudis Sinibald de Mas.

Cal recordar que totes aquestes publicacions es poden consultar a text complet a:  https://www.raco.cat/.