28/3/23

Campanya de recuperació de pel·lícules històriques i suport a les Administracions Locals de la Ribera d'Ebre

El proper divendres 31 de març, a les 19,30 hores, a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE), es donarà el tret de sortida d'una campanya de recuperació de pel·lícules històriques sobre la Ribera d'Ebre. En aquest acte es parlarà sobre el patrimoni audiovisual que gestiona actualment aquest arxiu riberenc, però també es posarà sobre la taula la problemàtica derivada de la conservació d'aquesta tipologia de documents, a més de quines són les claus per la seva preservació futura, a través d'una intervenció de Pedro Nogales, tècnic de la Filmoteca de Catalunya.

Seguidament, es projectaran algunes filmacions que conserva la Filmoteca de Catalunya, com per exemple la pel·lícula Ribera de l'Ebre, de Joaquim Mir, o un fragment de Catalunya Endins, de Francesc Crespi, a més de dues bobines recuperades per l'ACRE, que porten per títol Julio Antonio, enregistrada per Enric Borràs en motiu de l'homenatge que va fer Móra d'Ebre a l'escultor l'any 1969, i Setmana Santa, d'Àngel Mola Navarro, capturada a mitjans dels anys 80 del segle XX. El CERE és una de les institucions que dona suport a aquesta campanya i us anima a prendre-hi part.

Per a més informació accediu a la notícia redactada per l'ACRE https://xac.gencat.cat/.../ribe.../detall/Nova-Noticia-01709