3/4/22

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova a tot tren per Setmana Santa

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova ha preparat un programa complet d'activitats per aquesta Setmana Santa. El Museu estarà obert tots els dies laborables i festius des del 9 al 18 d'abril en els horaris habituals de visita. Durant alguns d'aquests dies, els visitants podran gaudir dels trens històrics en moviment, ja que la millor manera de conservar el patrimoni industrial històric és mantenir-lo viu i en funcionament. Aquesta és la filosofia amb que treballen els voluntaris del Museu, cosa que permet que cada any s'afegeixin noves composicions a l'oferta d'activitats. Aquest mateix objectiu és el que hi ha darrera del tren històric que ha d'unir la Costa Daurada i Casp i que s'espera que sigui una realitat ben aviat.

Per aquesta Setmana Santa, hi ha previstos recorreguts dins del sistema de vies del Museu a l'estació de ferrocarril de Móra la Nova amb diverses composicions. El Diumenge de Rams, 10 d'abril, es posarà en funcionament la locomotora dièsel Yeyé amb els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000 dels anys 50. El Divendres Sant, 15 d'abril, serà el torn de la gran novetat d'enguany, la locomotora de vapor en actiu més antiga de Catalunya, la Cuco amb diferents vagons de mercaderies. El dissabte 16 d'abril, una activitat especial per a famílies amb nens, a través dels recorreguts amb la locomotora Memé i el Tro, un vagó de mercaderies adaptat per a passejar còmodament. Per fi, el Diumenge de Pasqua, 17 d'abril, hi haurà una nova edició del tast de vins al tren històric, amb la degustació comentada dels vins del Celler Masroig. Per aquesta darrera activitat cal fer reserva amb antelació.

La Setmana Santa també és una bona oportunitat per veure algunes de les peces que estan de forma temporal als tallers del Museu del Ferrocarril. Entre altres, s'hi poden trobar les locomotores de vapor Monistrol i Olot. Aquest material és propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i es troba en procés de restauració estètica. Posteriorment retornaran a l'espai expositiu que prepara FGC a Martorell.