14/4/22

El Pratbell de Narcís Oller reviu per unes hores a Móra la Nova

Un cop més el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova ha estat escollit com a escenari d'una producció audiovisual. En aquest cas es tracta del llargmetratge Escanyapobres, una producció de Sàpiens, Mayo Films i Nakamura Films, amb la col·laboració de TV3, ICEC i IVC, que ens recorda la vigència del missatge d'aquest clàssic sobre els inicis grisos del progrés: les ombres del capitalisme salvatge que continuen presents avui dia.

Escanyapobres, és una adaptació lliure de la novel·la homònima de Narcís Oller protagonitzada per Àlex Brendemuhl i Mireia Vilapuig, que també compta amb Quim Àvila i Laura Conejero en el seu repartiment. La segona pel·lícula del director Ibai Abad, després de The Girl from the Song, està ambientada a finals del segle XIX, quan Europa viu un moment de transformació i el capitalisme pertorba la tranquil·litat de la Catalunya rural amb l'arribada del primer tren, símbol de la Revolució Industrial.

Escanyapobres s'ha rodat a Mutxamel i Crevillent (Alacant), Salàs de Pallars (Pallars Jussà), La Saira (Segrià), Calaf (Anoia) i ara a Móra la Nova (Ribera d'Ebre), amb elements icònics del nostre imaginari col·lectiu associat al western, com les estampes infinites de camps de blat, les llargues línies de vies del ferrocarril cap a terres salvatges o les coves i mines. Per aquest motiu la productora ha escollit el Museu del Ferrocarril com un espai idoni per rodar les escenes lligades al ferrocarril (Foto: Pol Rebaque).