29/4/22

Exposició del fons Enric Borràs Cot de l'Arxiu de la Ribera d'Ebre

Durant el mes de maig es podrà veure a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE) l'exposició fotogràfica  "Enric Borràs Cot (1931-2028), el batec de Móra d'Ebre en imatges", amb què l'arxiu dona a conèixer el contingut del llegat d'este fotògraf aficionat de Móra d'Ebre cedit per a la família a la institució cultural. La inauguració de la mostra ha tingut lloc avui divendres 29 d'abril de 2022 amb la presència de la directora dels Serveis Territorials de Cultura, Victòria Almuni, acompanyada d'altres autoritats locals i comarcals, i representants de la família Borràs.

Segons el director de l'arxiu, Gerard Mercadé, se tracta d'una mostra que fa un recorregut per l'obra fotogràfica d'un fotògraf amateur que estigué vinculat a l'Agrupació de Fotografia i Cinema Amateur de Móra d'Ebre (AFIC). Fruit d'esta tasca, Enric Borràs va generar un fons format per més de 3.000 instantànies originals, que l'any 2019 van ser cedides per la seua família al Departament de Cultura, per tal que fossin gestionades per l'ACRE. A través d'exposició es pot conèixer una selecció d'estes instantànies, que permeten aprofundir en el batec social de la vila de Móra d'Ebre entre finals dels anys 60 i mitjans dels anys 80 del segle XX. Els plafons de la mostra incorporen codis QR que permeten als visitants consultar molt més material digital relacionat amb els àmbits temàtics tractats a l'exposició.

 "Enric Borràs Cot (1931-2028), el batec de Móra d'Ebre en imatges"  es pot visitar al vestíbul de l'arxiu en l'horari d'atenció al púbic.