30/4/22

La Palma d'Ebre acull la presentació del número 31 de la 'Miscel·lània del CERE'

El Centre Cultural de la Palma d'Ebre ha acollit avui la presentació del del número 31 de la 'Miscel·lània del CERE', una revista científica que tracta exclusivament sobre qüestions vinculades a la comarca en sentit ampli. L'acte l'ha presidit el regidor de Cultura de l'Ajuntament palmenc, Oriol Vernet Pardell, i el president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), Josep S. Cid. Este número ha sigut dedicat al municipi de la Palma d'Ebre, per la qual cosa incorpora un monogràfic integrat per set articles de temàtica local firmats pel mateix Oriol Vernet Pardell i Josep Lluís Filella Cubells, Francesc Fité i Llevot, Ricard Sas Filella, Francesc Filella Cubells, David Cubells Escolà i Antoni Galceran Massó. 

A banda d'estos articulistes inclosos al monogràfic local, també hi ha escrits firmats per la lingüista palmenca Olga Cubells Bartolomé i per l'historiador flixanco Pere Muñoz Hernández, vinculat familiarment amb el municipi. Altres autors que han escrit articles en altres seccions de la revista en este número són Josep Munté, Antoni Gavaldà, Felip Fucho, Antoni Nomen, Ventura Castellvell, Isamel Bentieb, Carles Millàs, Maria Montané, Manel Aguilar, Ivan Reina i Pol Bladé. La contraportada de la 'Miscel·lània' la firma l'escriptora local Marta Rojals.

L'edició de l'exemplar l'ha coordinada l'arxiver Gerard Mercadé Pié, cap de Publicacions del CERE, el qual ha destacat la qualitat i el rigor dels articles que s'hi inclouen. El volum consta de 368 pàgines i està introduït per dos escrits preliminars obra del president de l'entitat i del cap de Publicacions, respectivament. L'acte de presentació ha aplegat una quarantena de persones i ha coincidit amb les festes de Santa Caterina que celebra el municipi palmenc este cap de setmana.