22/4/22

Unió de Pagesos alerta d’afectació en fruita dolça entre el 70% i el 80% a la Ribera d’Ebre a causa de la pedregada del 20 d’abril

En una primera valoració, Unió de Pagesos adverteix que la pedregada que es va produir el dimecres 20 d'abril a la tarda va afectar els conreus de fruita dolça de la part sud de la Ribera d'Ebre, situació que encara farà agreujar més la que ja patien a causa de les gelades de principi d'abril.
 
Els principals conreus afectats per la pedregada del 20 d'abril són préssec, nectarina, pera i albercoc, i la superfície afectada és entre el 70% i el 80% segons les parcel·les. A Tivissa l'afectació de la superfície municipal és del 25%; a Ginestar, del 80%; a Benissanet, del 50%, i a Miravet, del 100%, segons els càlculs del sindicat.

Unió de Pagesos demana al Departament d'Acció Climàtica una valoració ràpida i acurada dels danys que va provocar la pedregada amb l'objectiu d'adequar la fiscalitat per a la pagesia afectada i per establir mesures d'ajut en el cas de que sigui necessari.