12/5/22

Inauguren una exposició sobre el procés participatiu per a triar el nom d'un carrer a Móra la Nova

L'Ateneu Cultural de Móra la Nova acull des d'avui l'exposició "El nom del nou carrer de l'institut escola de Móra la Nova", sobre el procés participatiu que va tindre lloc a l'institut escola Tres d'Abril per a triar el nom del carrer on s'ubicarà el nou edifici del centre educatiu local. L'exposició consta dels plafons informatius que vam bastir els alumnes del centre per a donar informació de les dos propostes que es van sotmetre a votació: "carrer de les Mestres" i "carrer de la Senyoreta Alberta", en honor a la mestra local Alberta  Monlleó Baiges.

El procés participatiu va ser tot un revulsiu per a l'alumnat i el professorat de l'institut escola, ja que es va simular un procés electoral a petita escala, amb candidatures, propaganda electoral, campanya, votacions dels alumnes, escrutini i proclamació de resultats: 252 vots per al carrer de les Mestres i 77 per al carrer de la Senyoreta Alberta. Durant els dies en què es va organitzar l'activitat, el centre educatiu dels antics Masos va rebre la visita d'antigues alumnes de la Srta. Alberta, algunes de les quals noranteres, així com cartes i missatges de suport a les candidatures i aportació de material escolar històric i documentació per part de les famílies del poble. 

En els plafons de la mostra es poden veure fotografies, documentació, treballs escolars d'època, labors, butlletins de notes, retalls de diaris, etc. Segons la directora de l'institut escola, Marga Merlos, la tasca de recerca encetada amb este projecte ha animat el centre a anar més enllà i a cercar les arrels del Col·legi Públic Tres d'Abril, inaugurat a la dècada dels setanta del segle passat. Esta exposició arriba després de la mostra sobre els Jocs Esportius Escolars de la Ribera d'Ebre, també impulsada pel centre educatiu moranovenc i liderada per la professora Pilar Ubieto.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència de l'alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné; de la directora de l'institut escola, Marga Merlos; de la professora Montserra Llorens, i de l'exalumna de la Srta. Alberta, Pilar Arrufat. L'exposició es pot visitar a l'Ateneu Cultural de Móra la Nova.