29/6/22

Concerts d’estiu al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

Els propers dissabtes 9 i 16 de juliol, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova serà l'escenari de dos concerts de música de cambra gràcies a una iniciativa d'Artístics Produccions. Els concerts tindran lloc a la cotxera del Museu, a les 20h, i s'oferiran mitjançant el sistema de taquilla inversa. Artístics Produccions és una entitat lleidatana que cerca la col·laboració de músics, artistes i entitats culturals per dur a terme projectes creatius amb la intenció d'apropar la música i l'expressió artística a la societat. En paraules del seu director, Jordi Roure, "ens agrada fer que el públic visqui i participi de la música i de l'art de forma espontània i amb naturalitat".

El dissabte 9 de juliol tindrà lloc el primer concert a càrrec del Trio Orfeu, formació composta per músics de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC. En concret Joan Sancho, violí, Jordi Roure, viola i Ònia Tomàs, violoncel. El Trio Orfeu va començar el seu recorregut amb les famoses Variacions Goldberg de J.S.Bach i l'audiovisual "Els secrets ocults en la música de Bach". Ara ens oferiran el concert "Azimut" per a Violí, Viola i Violoncel. Interpretaran dos trios originals i efervescents de finals del segle XIX, el Trio per a cordes de Johann Gottlieb Naumann i el Trio per a cordes de Jean Cras, amb sons d'ànsies d'aventures i descobriment d'un nou món.

El dissabte 16 de juliol serà el torn del Duo Terracota i el concert "Nits Embruixades". El duet està format per Jordi Roure, viola, i Carles Herraiz, guitarra clàssica. El Duo Terracota pren aquest nom de la "terra cuita", l'argila modelada i endurida al forn, i com a representació de la unió cultural entre els pobles. Aquests dos músics catalans ens proposen una vetllada màgica plena de passió, sentiment i encís amb obres arranjades de Pujol, Granados, Albéniz i d'altres, que ens faran recordar, sentir i bategar amb l'essència del nostre imaginari col·lectiu i meravellós folklore musical.

Foto: Trio Orfeu i Duo Terracota