Aviat farà dos anys que el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre va impulsar el Pla de Reactivació Socioeconòmica, un document que posava èmfasi en la professionalització del sector agroalimentari com un dels factors claus per al futur de la comarca. Per aquest motiu, el Consell ha celebrat una sessió de treball en la qual s'han presentat casos d'èxit en la transformació de productes agroalimentaris. Els assistents han pogut conèixer el projecte La Carrella (Abella de la Conca), focalitzat en la producció i comercialització de derivats de l'ametlla; la societat Oli de la Vall d'Arbúcies, en el marc de Parc Natural del Montseny i Reserva de La Biosfera; i l'empresa Roscofruits (Alcarràs), que per diversificar la seva activitat productora de fruita, elabora snaks de xocolata i pomes. A la jornada hi han participat una quinzena de productors i productores de la Ribera, provinents d'onze empreses. "Amb la transformació dels productes agroalimentaris aportem un valor afegit, fem més rendibles les empreses i explotacions i creem ocupació de qualitat i l'allarguem en el temps", ha explicat Gemma Carim en el seu parlament de benvinguda.