26/10/22

‘Lo riu ens mou’ promourà la navegació pel riu, l’esport, la història i la cultura entre l’alumnat de primària

Si ets de les Terres de l'Ebre, mou-te, aprèn i estima lo nostre riu a l'escola. És el lema del projecte 'Lo riu ens mou' que aquest dimecres han presentat conjuntament el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernàndez; el representant territorial de l'Esport, Joan Barberà Carceller; la directora dels Serveis Territorials de Cultura, Victòria Almuni Balada; i la directora dels Serveis Territorials d'Educació, Montserrat Perelló Margalef.
'Lo riu ens mou' busca donar a conèixer la navegació pel riu, l'esport del rem, la història i la cultura de l'entorn a l'alumnat de 6è de primària proper a tot el tram català del riu Ebre. "És un projecte 100% Terres de l'Ebre que uneix riu, esport, història, cultura i educació. Hem de viure més de cara al riu i la mar i és important fomentar l'estima pel riu i el foment de l'esport i les tradicions ja en edat escolar", ha assegurat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez.
El projecte s'inicia aquest curs amb l'alumnat de sisè de primària dels centres de la Ribera d'Ebre i Baix Ebre nord amb una activitat al riu amb llaüts. S'han escollit cinc trams del riu Ebre, triats estratègicament per la seva proximitat i idoneïtat tècnica amb un recorregut d'uns 5 quilòmetres, aprofitant els diferents embarcadors.