17/8/23

XLI Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre

El president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Francesc Barbero, presideix dimecres, 23 d'agost, el tradicional sopar literari del XLI Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre, organitzat per l'Ajuntament de Vinebre, amb el suport del Consell Comarcal, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i el departament de Cultura de la Generalitat. Barbero estarà acompanyat de la nova alcaldessa de Vinebre, Tere Viña, i la regidora de Cultura, Rosa Maria Pros, qui forma part del jurat, juntament amb Joan Josep Miracle de Cossetània Edicions i tres membres del CERE: Nara Garreta, Jordi Montagut i Marta Pros.
En el transcurs de la vetllada es farà pública l'obra guanyadora d'aquesta 41a edició del certamen literari més veterà en llengua catalana de les Terres de l'Ebre. El guardó, al qual opten vuit treballs inèdits, està dotat amb 3.000 euros i la publicació del llibre per part de Cossetània Edicions. L'acte també servirà per presentar la novel·la guanyadora del XL Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre: 'La corona esquerdada', de la mataronina Asunción Cesena Caparrós.
El sopar literari, a base de productes del Degusta Ribera d'Ebre i amb vins de tres cellers vinebrans: Molí de Rué, Vins Desantesos i Cooperativa Agrícola de Vinebre, acabarà amb un viatge musical a través de l'art i la paraula, a càrrec d'Alba Casaramona i Joan Berenguer, acompanyats per Joan Casaramona dibuixant. Els assistents podran visitar l'exposició 'Oli de Ginebre. Remei i Patrimoni', que durant dos mesos estarà instal·lada al palau renaixentista de Ca Don Joan.