16/11/23

Flix ret un merescut homenatge a Sánchez Cervelló

La nova sala d'actes del Sindicat de Flix ha acollit avui la inauguració dels actes commemoratius del 85è aniversari de la finalització de la batalla de l'Ebre, que es desenvoluparan al llarg de tot el cap de setmana a la vila. L'acte central ha sigut l'entrega del premi Pont de Ferro a l'historiador fixanco Josep Sánchez Cervelló, catedràtic de la Universitat Rovia i Virgili. 

El també historiador local Pere Muñoz Hernández ha sigut l'encarregat de glossar la trajectòria de Sánchez Cervelló i n'ha destacat la prolífica aportació que ha efectuat a la història local, territorial i internacional mitjançant la publicació de desenes de llibres des de la dècada dels vuitanta del segle passat fins a l'actualitat. Muñoz considera que 'Conflicte i violència a l'Ebre. De Napoleó a Franco' és una obra de Sánchez Cervelló fonamental per a entendre les Terres de l'Ebre i ha assegurat que no hi ha cap estudi o recerca d'història contemporània publicat en les darreres dècades a qualsevol població ebrenca que no citi l'obra de l'historiador homenatjat.

L'acte ha comptat amb la participació de diverses autoritats polítiques i l'actuació del cantautor de Miravet Èric Vinaixa, qui ha tancat la seua actuació amb una versió personal del Cant dels segadors.