15/2/24

El músic i periodista Artur Gaya fa una defensa de la modalitat lingüística de l'Ebre

El músic i periodista tortosí Artur Gaya ha repassat avui a Benissanet la seua trajectòria professional de 47 anys en el marc del cicle de conferències Defensem la Llengua, organitzat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i la seu d'Òmnium Cultural a les comarques de l'Ebre. Gaya, que ha popularitzat el personatge de Quico el Cèlio dalt dels escenaris, ha parlat sobre "La meua llengua en la cançó i el periodisme" davant d'una trentena llarga de veïns que s'han aplegat al Casal de la localitat. L'acte ha sigut presidit per l'alcaldessa de Benissanet, Núria Morera, i ha comptat amb la presència entre el públic del president del CERE, Josep Cid.

El conferenciant, al llarg d'una xarrada d'una hora, ha anat desgranant els detalls de la seua vida professional entre 1977 i 2024 tant en el camp dels mitjans de comunicació com en el de la música, dos àmbits en què l'ús de la llengua catalana ha sigut una constant. Artur Gaya ha fet una defensa tancada de la modalitat lingüística de l'Ebre i ha animat els presents a fer-ne ús tant oralmement com per escrit, sense por i sense restriccions. Gaya ha acompanyat la conferència intercalant diverses interpretacions musicals per a il·lustrar el relat del seu discurs. En acabar, el músic tortosí ha cantat un romanç de cecs amb el qual ha resumit la xarrada que acabava de pronunciar i, alhora, ha llançat un missatge de suport a l'ús de la llengua catalana.

La propera xarrada del cicle tindrà lloc este divendres, 16 de febrer, a les 19.00 h, a la biblioteca de Móra la Nova. Anirà a càrrec del professor de filosofia Jordi Martí i porta per títol "La salut del català a les Terres de l'Ebre".