22/10/24

La Festa del Tren a Móra la Nova bat un nou rècord de visitants

El 19 I 20 d'octubre el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova ha celebrat l'onzena edició de la Festa del Tren superant les expectatives de públic. Així, s'han recomptat un total de 1633 visites, cosa que suposa un 18% més de participants que en l'edició anterior i el rècord absolut de l'activitat. Des del Museu es valora molt positivament aquesta participació, ja que consolida el certament com a l'exhibició que agrupa més trens històrics en funcionament d'Espanya. S'han ofert fins un total de set composicions ferroviàries històriques a banda de la possibilitat de visitar una locomotora d'última generació de la companyia Medway i veure una demostració d'una vagoneta de treballs actual d'Elecnor.

La Festa del Tren creix any rere any, no nomes en participants si no amb àmbit d'influència, ja que els visitants provenien de diverses autonomies de l'estat, tan llunyanes com Madrid, País Valencià, Galícia, Castella-La Manxa o Castella i Lleó, entre altres. El públic internacional encara representa una fracció petita dels assistents, però aquest és un repte a afrontar en futures edicions. L'èxit de la Festa s'ha aconseguit gràcies a la tasca duta a terme per ampliar els espais i la col·lecció i per anar restaurant peces per posar-les en estat de marxa. També ha estat primordial la col·laboració de voluntaris ferroviaris de tota Espanya.

El Museu ja treballa ara en la propera gran activitat del Calendari, la representació teatral familiar "L'Esperit del Nadal" que tindrà lloc els dies 28 i 29 de desembre. Entre altres novetats, enguany el recorregut a bord del tren es farà amb tracció de locomotora de vapor per primera vegada. A la pàgina web del Museu ja es poden reservar les entrades, que tindran descompte del 20% per aquells que les encomanin abans el 30 de novembre.