24/11/21

Acte institucional a la Ribera d'Ebre

Aquest 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre se suma al rebuig i a la denúncia de la xacra de la violència masclista. Per això s'ha organitzat una lectura del manifest institucional que tindrà lloc el mateix dijous 25 de novembre, a les 12.30 h, a la seu del Consell, a Móra d'Ebre. A més, durant l'acte presentarem l'exposició realitzada per l'alumnat de l'Escola d'Arts de Móra la Nova amb una obra que vol retre homenatge a les vuit dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles a Catalunya aquest 2021.

Avui 24 de novembre durant el matí se celebrarà un taller de sensibilització a l'alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l'Escola Enric Grau Fonseré de Flix, a càrrec de la tècnica d'Igualtat del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Per demà dijous 25 de novembre, en finalitzar l'acte institucional, s'ha programat una xerrada en línia destinada a l'alumnat de 3r i 4rt d'ESO de tots els centres educatius de la comarca. La intervenció, basada en el llibre Calladeta no ets més maca  de Núria Prieto aborda casos de dones joves que han patit violència de gènere. Els relats posen l'èmfasi en les primeres alarmes d'una relació de maltractament. Però també en la importància de demanar ajuda i eludir el paternalisme, que tan poc ajuda en aquestes situacions. El Consell ha adquirit exemplars d'aquest llibre i farà entrega a les biblioteques de cada municipi i als centres educatius de secundària de la comarca.

Els passats 16 i 23 de novembre, el Consell ha programat una formació sobre el protocol de violències sexuals en espais d'oci a càrrec de noctambul@s. L'activitat anava dirigida als membres de la comissió de seguiment del protocol de la Ribera d'Ebre. A més, aquest dilluns 22 de novembre a les 18.00 h s'ha fet una xerrada en línia titulada Implicació dels homes en la lluita contra les violències masclistes a càrrec de Bernat Puig Ezquerra, educador social especialitzat en gènere i LGTBI+.

Totes aquestes activitats s'han organitzat, de forma transversal, des de l'Àrea d'Igualtat, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal.