28/7/22

Visita institucional del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova al Regne Unit

Aquest estiu, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova torna a emprendre les visites institucionals a l'estranger que es van veure interrompudes amb la pandèmia. L'objectiu d'aquestes visites no és altre que intercanviar experiències i aprendre d'aquells projectes de museus i trens històrics turístics que ja es troben consolidats.

Aquest any, el país escollit ha estat el Regne Unit, bressol del ferrocarril i país que compta amb un major grau de desenvolupament del sector del turisme ferroviari. La visita s'ha iniciat aquest dimecres a les instal·lacions del Leighton Buzzard Railway, un dels més antics i amb més distància de recorregut de via estreta d'Anglaterra. Tot just fa unes setmanes que aquest sistema ferroviari ha ampliat la distància del seu recorregut, com a signe de la vitalitat i creixement d'aquests projectes a Europa. Unes 20.000 persones l'any visiten el museu i gaudeixen dels seus serveis ferroviaris.

Per commemorar la visita, els responsables del ferrocarril anglès han forjat dues plaques amb la llegenda "The Fedecrail Flyer – Museu del Ferrocarril a Móra la Nova". Fedecrail és l'associació europea de museus i trens històrics. Una d'aquestes plaques quedarà dipositada al museu del ferrocarril Leighton Buzzard i l'altra viatjarà cap a Móra la Nova. Aquesta segona placa ha estat la que ha lluït la locomotora "Doll" construïda per Andrew Barclay Sons & Co. durant el recorregut que ha fet la delegació de Móra la Nova junt amb els representants del museu local en un cotxe de viatgers d'època exclusiu.

Foto: locomotora "Doll" lluint la placa commemorativa de la visita