20/11/22

Acte de presentació del llibre 'L'altra guerra', a Móra la Nova

El 17 de novembre de 2022 va tindre lloc la presentació del llibre ' L'altra guerra. La patrulla antifeixista de Móra la Nova en la revolució social de 1936 ', del periodista Jordi Duran i Suàrez, publicat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE).  L'acte va comptar amb la intervenció de l'escriptor i periodista de Falset Toni Orensanz, autor, entre altres, del llibre 'L'omnibus de la mort. Parada Falset'.

'L'altra guerra. La patrulla antifeixista de Móra la Nova en la revolució social de 1936' és un treball d'investigació periodística sobre els successos que van tindre lloc als antics districtes de Falset i Gandesa durant la revolució social de 1936, protagonitzats per un actiu grup d'hòmens d'acció anarcosindicalistes de Móra la Nova. És el quart llibre de Jordi Durán i Suàrez (Móra la Nova, 1965), després de la publicació de tres biografies de personatges nascuts a la comarca de la Ribera d'Ebre vinculats ideològicament a l'extrema dreta. 

L'acte de presentació de 'L'altra guerra' va tindre lloc a la nova sala d'estudi de la Biblioteca Municipal de Móra la Nova, amb l'assistència de 65 persones i les intervencions de Francesc Xavier Moliné, alcalde de la vila, i de Gerard Mercadé, director de l'Arxiu Comarcal Ribera d'Ebre i cap de Publicacions del CERE.