30/5/23

Activitats organitzades per l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre en motiu de la Setmana Internacional dels Arxius del 2023

L'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE) informa que el proper 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, festivitat al voltant de la qual els arxius de tot el món porten a terme actes per explicar la importància d'aquests equipaments, així com el valor dels fons documentals i col·leccions que gestionen. L'ACRE presenta dos propostes per commemorar la jornada:

 L'exposició Una mostra del patrimoni documental de Móra la Nova (1830-1965), la qual podrà ser visitada els dies laborables entre l'1 de juny i el 29 de setembre, de 8 a 15 hores, al vestíbul de l'ACRE (C. Antoni Gaudí, 23, de Móra d'Ebre). Una exposició que proposa un viatge per alguns dels moments més rellevants de la jove població de la Ribera d'Ebre a través de documents històrics gestionats per l'ACRE, complementats amb recursos digitals perquè els visitants puguin accedir a informació complementària sobre les temàtiques abordades als plafons.

 La xerrada "Fons documentals sobre la Serra d'Almos a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (s.XV-XX)", que pronunciarà Gerard Mercadé Pié, director de l'ACRE, el proper dissabte 17 de juny a les 20 hores, a la Sala de Plens de l'Entitat Local Menor (C. Major, 19, de la Serra d'Almos). Una conferència en la qual s'explicarà als assistents, a més de del fons relacionats amb aquesta petit poble de la Ribera d'Ebre, les eines que poden utilitzar per accedir-hi, en molts casos telemàticament.