29/5/23

Què ha passat a la Ribera d'Ebre?

Les eleccions de diumenge a la Ribera d'Ebre han acabat amb les majories absolutes de Móra d'Ebre, Móra la Nova (ERC) i Riba-roja d'Ebre, on l'alcalde Antoni Suárez ara s'ha presentat per Junts.

ERC continua al capdavant del municipalisme riberenc amb les alcaldies assegurades per majories absolutes a Benissanet, Garcia, Flix, Miravet, la Torre de l'Espanyol i Vinebre. Guanya a Móra la Nova (5) però Junts i PSC (3 cadascun) sumen.

Junts governarà a Ginestar i la Palma d'Ebre. Ha guanyat a Móra d'Ebre (6), per davant d'ERC (3) i CUP, PSC, PDeCAT i FIC (un regidor cadascun). A Rasquera hi ha empat a vots entre Junts (3 regidors) i Solidaritat (2 regidors), els altres 2 regidors són per a ERC, segons les dades del Ministeri de l'Interior. A Riba-roja d'Ebre l'empat és a regidors (4 a 4) entre Junts i ERC, la frontissa és el PSC (1). 

A Tivissa ha guanyat una plataforma vinculada al PDeCAT, empatada amb ERC (3 a 3), que podria sumar amb Junts (2). Els independents de la Serra mantenen el seu escó.

Les candidatures Per Tu han aconseguit la victòria a Ascó (4) i s'han quedat a l'oposició a Miravet (3). A Ascó ha quedat un panorama obert, amb PSC (3) i ERC (2).

La CUP aconseguix 2 regidors: 1 a Móra d'Ebre i l'altre a Flix.

Al Consell Comarcal, ERC perd l'absoluta i es queda amb 9 consellers. Junts (7), PSC (2) i Per Tu d'Ascó (1) completen el plenari.