10/6/23

Acord per un govern d’entesa a l’Ajuntament de Móra la Nova entre Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal i el Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatures de Progrés per a la legislatura 2023-2027



Les executives locals d'Esquerra Republicana de Catalunya i del Partit dels Socialistes de Catalunya a Móra la Nova, aquest dissabte al matí, han avalat la proposta d'acord
pels propers 4 anys pel govern  municipal de l'Ajuntament de Móra la Nova.
L'acord recull un conjunt d'eixos programàtics que han de guiar l'acció de govern i l'entesa entre ambdues formacions polítiques.
En l'àmbit organitzatiu, l'alcaldia dels primers 18 mesos recaurà sobre el regidor que designi el PSC i la primera tinença d'alcaldia recaurà sobre el regidor que designi ERC.
La resta de legislatura, l'alcaldia recaurà sobre el regidor que designi ERC i la primera tinença d'alcaldia recaurà sobre el regidor que designi el PSC.
Jesús Álvarez com a representant local d'ERC a Móra la Nova, ha manifestat que "és el millor pacte per a la població, atès que Móra la Nova és qui surt beneficiat. A partir d'ara, s'obre una nova etapa per fer el poble de Móra la Nova un poble d'oportunitats".
Per la seua banda  Carlos Trinchan, com a representat local del PSC a Móra la Nova, ha destacat que "aquest acord és fruit d'un anàlisi detallat de totes les possibles opcions de govern municipal a Móra la Nova on, una vegada valorades les diferents alternatives i posant al poble per davant de tot, apostem per un grup de 8 regidors i regidores on tots som conscients dels reptes i coses a canviar amb una perspectiva de millorar el futur dels nostres veïns i veïnes. Tenim l'objectiu principal de millorar el funcionament dels serveis municipals i fer de Móra la Nova un referent en oportunitats i lideratge".

Acord per un govern d'entesa a l'Ajuntament de Móra la Nova entre Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal i el Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatures de Progrés per a la legislatura 2023-2027

Els resultats de les eleccions municipals celebrades el passat 28 de maig de 2023 permeten als grups ERC-AM i PSC-CP comprometre's amb el següent acord per conformar un govern d'entesa durant aquesta legislatura. El present acord, per tant, compost per 5 regidors/es d'ERC i 3 regidors/es del PSC, recull la voluntat de gairebé el 70% de la gent de Móra la Nova que va votar a les passades eleccions municipals. L'acord es basteix sobre un eix programàtic de l'acció de govern i sobre l'eix organitzatiu del govern i es regirà pels principis de transparència, lleialtat, cooperació i coordinació entre els signants.

Eix programàtic:

Treballar conjuntament els dos programes electorals que han de permetre millorar la qualitat de vida del veïnat de Móra la Nova, especialment en els àmbits socials i econòmic, però també, en l'espai públic, sempre que siguin viables.
 Impulsar la transparència en la gestió de l'ajuntament, especialment en la gestió econòmica, i promoure el codi de bon govern entre els electes.
 Tenir atenció a les persones i reduir les barreres arquitectòniques.
 Utilitzar la força del govern d'entesa per reclamar a les administracions afectades les següents actuacions :
- Millorar les infraestructures de carreteres del territori: N420, C12 i C44. Especialment, és necessari millorar el terraplè de la carretera de Móra la Nova a Móra d'Ebre i la intersecció de la carretera N420 amb la xarxa ferroviària (pas a
nivell).
- Millorar les infraestructures ferroviàries: Millora de la freqüència i de la via de ferrocarril que permeti major velocitat en el transport de passatgers, i especialment, per reduir l'elevat índex d'avaries.
- Promoure trens ràpids directes de Móra la Nova-Reus-Tarragona-Barcelona diàriament.
- Millorar la connectivitat interna per carretera de les Terres de l'Ebre.

Eix organitzatiu:

 El proper 17 de juny s'escollirà l'alcaldia de l'Ajuntament de Móra la Nova per aquesta legislatura i es recolzarà al candidat que proposi el PSC fins al desembre de 2024 que presentarà la renúncia. El gener del 2024, es donarà suport al
candidat proposat per ERC, que ho serà fins al final de mandat.
 Mentre l'alcaldia l'exerceixi el candidat del PSC, la primera tinença d'alcaldia recaurà sobre un regidor/a d'ERC i, quan l'alcaldia l'exerceixi el candidat d'ERC, la primera tinença d'alcaldia l'ostentarà el regidor/a proposat pel PSC.
 Els òrgans col·legiats i la representació a altres organismes per part de l'Ajuntament es distribuiran en proporcionalitat al nombre de regidor/es de cada formació. Així, la Junta de Govern, presidida per l'alcalde del PSC, estarà composta per l'alcalde i tres tinències d'alcaldia, que dues seran d'ERC i una del PSC. I quan la junta de govern sigui presidida per ERC, estarà formada per l'alcalde i tres tinències d'alcaldia, que dues seran del PSC i una d'ERC, és a dir, a la inversa. A la Junta de Govern es convocaran amb veu i sense vot la resta de regidores/es que tinguin competències delegades de l'alcaldia i que per tant, formen part del govern.
 A la comissió de treball i coordinació assistiran tots els Membres de Govern.
 Es delegaran tantes competències com sigui possible del Plenari i de l'Alcaldia en la Junta de Govern Local.
 Un cop escollida l'alcaldia, és treballarà conjuntament la reorganització de les àrees i la delegació de competències i funcions de l'alcaldia entre els i les regidores de l'ajuntament que configuraran el òrgan de govern.

Móra la Nova, a 10 de juny de 2023

Per ERC-AM: Jesús Álvarez. 
 Per PSC-CP: Carlos Trinchan