13/6/23

La continuïtat de Junts a l'alcaldia de Móra d'Ebre, en mans del regidor de la CUP

Quatre forces polítiques de Móra d'Ebre (ERC, PSC, FIC i Endavant) han arribat a un acord per a formar un govern municipal alternatiu a Móra d'Ebre, encapçalat per la republicana Marta Montagut (3 regidors), que descavalcaria de l'alcaldia Rubén Biarnés (6 regidors), de Junts. L'alternativa té assegurats els vots de 6 dels 13 regidors del plenari municipal, els mateixos que va obtindre la llista més votada, Junts. El vot decisiu, per tant, hores d'ara està en mans del regidor de la CUP, Jordi Fornós, que de moment s'ha desmarcat de la iniciativa de canvi. 
La regidora d'ERC Marta Montagut ha anunciat la seua intenció de presentar candidatura a l'alcaldia en el ple de constitució del nou ajuntament de dissabte que ve, amb la qual cosa obligarà el regidor de la CUP a definir la seua postura, ja que Jordi Fornós haurà de triar entre donar suport a Biarnés, abstenir-se o votar-se ell mateix i deixar que governin els postconvergents com a llista més votada, o donar suport a la candidata republicana. 
Montagut ha fet públic avui un audio en què posa en valor que ha aconseguit un consens ampli de les forces polítiques que composen el plenari municipal de Móra d'Ebre per a acabar amb les polítiques "dels de sempre", "els càrrecs de confiança" i "el menysteniment" de què haurien sigut objecte els regidors de l'oposició per part de l'actual govern de Junts.