9/5/24

EL PSC DENUNCIA QUE LA GENERALITAT DESVIA DINERS DEL FONS NUCLEAR A ALTRES CONVOCATÒRIES, EN DETRIMENT DELS MUNICIPIS EBRENCS

Joaquim Paladella candidat del PSC ha reclamat que aquests diners retornin al territori. "El que suposa que cada ajuntament del PENTA I deixarà de rebre 450.000€, i els del PENTA II 45.000€. 11M€  del 2023 que són del territori i no de la Generalitat, perquè així ho diu la llei que vam aprovar al Parlament, i l'òrgan de govern  del Fons".

Així mateix, denuncia que a l'hora d'aplicar el fons nuclear estan fent un 'nyap'. "Fan una lectura restrictiva, i a més a més moltes dificultats perquè les empreses puguin accedir-hi. La última és que el dia 6 va acabar el termini de la convocatòria i moltes empreses no s'han pogut presentar perquè va col·lapsar el sistema informàtic de la plataforma de la Generalitat. Demano, i exigeixo  que amplien el termini per tal que totes les empreses s'hi puguin presentar". Ha etzibat Joaquim Paladella.

"Se n'omplen la boca de què volen implantació industrial i el polígon industrial de les Camposines que estava plantat d'ametllers, ara el planten de cirers. No volem collir cireres volem empreses. Ja està bé!". D'aquesta manera tan explícita Joaquim Paladella ha afirmat, també, què la Generalitat vol dissoldre el Consorci encarregat de tirar-lo endavant perquè així ho han manifestat. "És una necessitat que el polígon aviat sigui una realitat perquè no hi ha prou sòl industrial a les Terres de l'Ebre. Nosaltres ens hi posarem de seguida per fer-ho possible". Ha reblat Paladella.